0 st

Brokiga

Brokiga

Har du träffat de Brokiga förut? Figurerna har du kanske sett i de populära Brokigaböckerna av Carin och Stina Wirsén, fyllda av överraskningar och knasiga påhitt? De brokiga är rutiga, prickiga, rosa, gröna, bruna och blå, de är ilskna, vemodiga, argsinta och melankoliska. Alla känslor ryms i de små brokiga – precis som i oss själva. Idag finns ett trettiotal böcker som läses och älskas av barn i Sverige och utomlands.

Anna Hörling, Stinas syster och Carins dotter, är industridesigner och inredare. Anna står bakom formgivningen av de Brokiga produkterna. De två systrarna arbetar nära genom hela designprocessen – från inledande koncept till färdiga produkter. Fokus ligger på leklust, glädje, empati och brokighet. Det präglar formgivning, illustrationer och omsorg om tillverkningsprocess och hållbarhet.

I det brokiga varumärket ingår även Stina Wirséns Vem-böcker och produkter som Brokiga tagit fram kring dessa figurer. Vem-böckerna är vardagsrealism i fabelform. De små spretiga kompisarna har ett rikt känsloliv. I dessa barn-nära dramer för de yngsta. Böckerna är otroligt populära i både Sverige och utomlands, de sätts regelbundet upp på teatrar och har blivit animerad film som med jämna mellanrum sänds på svensk tv. Vem-böckerna värjer inte för de stora frågorna. Titlar som Vem blöder?, Vem är död? och Vem är Ensam?, fångar såväl barn som vuxna. 

0 st
Stäng