0 st

Leolandia

Leolandia

Leolandia är ett företag i Polen som grundades av Rafał Dedyński år 2012. En dag byggde han ett hus till sina två söner i en bit kartong som han skar till och formade. Barnen älskade det och produktidén var född! Idag har företaget växt till över 10 medarbetare och levereras till fler och fler länder utanför Polen.

Produkterna tillverkas av den finaste kvalitén av korrugerad kartong och görs med hjälp av en stansmatris och en s.k. säker kniv, vilket minimerar risken för att göra sig illa på kartongen (alla externa delar har synliga vågiga kanter). Kartongen som används består av upp till 70 % av återvunnet papper och är till 100 % hämtat från ansvarsfullt skogsbruk i Polen. Leolandia använder sig enbart av lokala och kända leverantörer. Kartongen är hållbar, giftfri, barnvänlig och självklart CE-märkt. Både förpackning och färdig modell kan enkelt återvinnas.

Modellerna levereras i platta paket där bitarna trycks ut ut kartongark för att sedan monteras ihop efter beskrivningen som medföljer. Det krävs varken sax eller lim vid montering av modellerna. Barnens fantasi stimuleras och de får verkligen träna på sin finmotorik. När modellen är färdigbyggd kan barnen välja om de vill måla den eller inte. 

Modellerna kan sedan pryda hyllan och vara en fint inslag i rummet eller lekas med ensam eller i grupp. Eftersom produkterna tar en stund att montera ihop och storasyskon eller föräldrar ibland kan få hjälpa till blir det ett fint sätt att spendera tid ihop i familjen. Varje produkt har en ungefärlig rekommendationsålder, men det varierar förstås mellan olika barn vilken nivå som är lagom.

Produkterna passar också perfekt för projekt i förskolan/skolan då flera moment tränas som t.e.x. samarbete, förmågan att följa instruktioner, finmotorik och kreativitet. 

0 st
Stäng